Kaikki blogit puheenaiheesta VTT

VTT:n kelvoton visio

VTT:n visio, kuva, ei ole visio lainkaan. Teknologian merkitys tulevaisuuden kannalta on laajalti hyväksytty. Fakta ei voi olla mikään visio. 

Miten käärmeöljyn vaikutus mitataan?

Koska kommenttejani häviää muista puheenvuoroista, tehdään oma aihe.

 

Tässä siis ohjeita sellaiselle, joka on esimerkiksi kehittänyt tuotteen joka alentaa 40% öljynkulutusta. Sellaisen kehittäjälle voi muodostua erilaisia konflikteja ja kriisiviestintähaasteita niin VTT:n, toimittajien, Svenska Ylen, tiedeyhteisön kuin jopa yksityishenkilöidenkin suuntaan. Hätä ei kuitenkaan ole tämän näköinen. Asia hoituu seuraavasti:

 

Ilman tutkimusta ei saada tietoa tuulimelusta

Suomessa etenee tuulivoimaloiden pystytys nyt ripeästi pitkin Pohjanlahden rannikkoa. Ei kuitenkaan ilman esiintulleita haittavaikutuksia, viimeksi nyt on käsitelty Siikaisten kanala asiaa, missä kanojen väitettiin kuolleen ilman näkyvää syytä. http://eijariitta.puheenvuoro.uusisuomi.fi/215574-tuulimelu-ja-kanagate

 

VTT: Polttomoottorin päästöt pienemmät kuin sähköauton

 

 

 

 

Päivän Iltalehti on haastatellut VTT:n polttoaine- ja voitelulaboratorin (Otaniemi) johtavaa tutkijaa, Juhani Laurikkoa, joka toteaa, että otsikon väitteessä on vinha perä. Sähköautofanit tuntuvat unohtavan kokonaan, että jossain se sähkö on tehtävä ja siellä syntyvät päästöt, sitten tulevat siirtohäviöt, akkujen hyötysuhdehäviöt yms.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä